Bordet dukat för betraktaren

 Skrivpuff: Bokstavligen.

Ibland undrar jag vad jag egentligen håller på med.
Men himla kul är det!
Faktiskt kan man säga att jag jobbar bokstavligt och bildligt.
And I like it!
Skrivpuffandet är minst sagt bokstavligt medan fotograferandet är bildligt.
Varandras motsatser men också varandras förstärkare.
Beroende på betraktaren!
Jag fortsätter att “hålla på” ….
med vad jag nu
håller på med.
Det är  ju så kul!

BW - Table done

8 thoughts on “Bordet dukat för betraktaren

  1. Jag fastnade för din första rad. Får intrycket av att du ifrågasätter dig själv, och vill göra ett val. Men, sedan när jag läser vidare, läser jag att du gillar att syssla med både ord och bild. Det gör jag också, så jag förstår dig.

    Inledningsvis håller jag med dig i detta påstående: citerar “Skrivpuffandet är minst sagt bokstavligt medan fotograferandet är bildligt.”

    Men i en fördjupad värld (som min hihi) läser jag ut mer av texten. Förstår att du är kortfattad i din beskrivning, vilket framgår av helheten i din text, men jag vill ändå flika in (vill inte vara “viktigpetter” – jag har ADHD) att ord även talar i bilder, och bilder även talar i ord. Vilket innebär att båda är bokstavliga och bildliga, beroende på hur man ser det.

    Nu blev min kommentar invecklad, ber om ursäkt för det. jag har en tendens att förgrena mig, och springa utanför ramarna (ja, inte bokstavligen då (haha – dagens temaord) och att bli alldeles för djup. Det är ju ingen textanalys jag ska göra (vilket förvisso din text skulle arta sig alldeles ypperligt till att göra på, med glädje).

    Så länge skapandet känns bra, och ger en något, ska man fortsätta med detta. I alla de former som finns för skapande. Din text, även om den är kort, är talande, och jag känner din glädje i ditt skapande. Men jag känner också en viss nivå av tveksamhet, men det kan vara en feltolkning av mig, då texten är alldeles för kort för att bilda sig en korrekt uppfattning om den tolkningen.

    Jag känner att du är en sprallig och energisk kvinna, utav den lilla text du har författat. Tack! 😀

    En reflektion av en mening tagen ur sitt sammanhang, som jag vill ventilera lite:

    (citerar “Skrivpuffandet är minst sagt bokstavligt medan fotograferandet är bildligt.”)

    // Betraktarens ögon och känslor sätter ord på bilden hen ser. Och betraktarens ögon sätter bilder på det ord hen läser, utifrån hur målande texten är. Så vill man fånga betraktaren med ord, se till att ha en målande och detaljerad text som ger betraktaren bilder i sinnet, och som läsaren fastnar för så att känslor uppstår. Vill man fånga betraktarens ögon mot ens bildkonst, då gäller det att ha fångat ett ögonblick, något speciellt i fotoögonblicket, ett djup som talar till den som betraktar, så att denne kopplar ihop sinnesintryck som uttalas i ord. // (bara en “förvirrad” ADHD-kvinnas tankar i natten….se det som en reflektion, och inte som kritik, det är inte alls min mening att det ska tolkas så…)

    Ha det gott i natten 🙂

    Med vänlig hälsning

    Valkyria-Fatale poeter.se // Miss Ladd bloggen
    .

    Liked by 1 person

    1. Himla intressant att läsa dina tankar om min text!!!! Ja du har alldeles rätt – jag föredrar att skriva kort. Ibland skriver jag i jagform utan att det alltid gäller mig 😉 som tex här där jag ifrågasätter min “verksamhet” när jag i stället högeligen njuter av den 🙂 Du har inte feltolkat – jag har “felskrivit”.
      Det du skriver om ord som skapar bilder – absolut! Du har så rätt så! Här var jag medvetet bokstavlig (lite typ Aspberger) så är jag ibland i skrivandet. Du har också rätt i att jag är “sprallig och energisk” ogillar “regler” av alla slag utom förstås lagar för vårt gemensammas trevnad. I mina fotobloggar skriver jag väldigt lite text för då vill jag ge betraktaren frihet att tolka själv. Jag har ingen som helst svårighet att följa dina tankar här – tycker de är väldigt intressanta och uppskattar mycket att du delger dem!! Blev glad – Tack!

      Like

Comment