I dansen

 Skrivpuff: Koncentrera.

Jag kände mig iakttagen. Vågade inte titta upp. Kände värmen stiga i min kropp. Troligen började kinderna blossa avslöjande. Kan ju aldrig dölja. Tidigare upplevde jag det väldigt pinsam. Nu har jag lärt mig leva med det. “Det är bara så jag är” tänker jag. “Inget att göra åt. That’s it!” Bryr mig alltså inte längre. Det får blossa på.
Skönt att sitta i en loge, tänker jag vidare. Än så länge är jag ensam här. Det finns plats för ytterligare fem. Jag sitter i främsta raden i logen. Över parkett. Här ser jag dansarna perfekt i rätt vinkel. Jag vet, för detta är “min” plats när jag besöker operan. Jag försöker koncentrera mig på programmet och vill veta om mina favoritdansare är med. Men jag verkar ha glömt deras namn.
“Undrar om han också gillar balett?”
Nu kunde jag inte hindra mig längre. Jag tittade upp. Mötte hans blick.
Den sade: “Får jag komma över till din loge?”
Min kroppstemperatur försvann.
Ögonlocken vägrade röra sig.
Jag ville läsa mer i hans ögon.
Och mer …

Ps. Kan berätta att det var en helt fantastisk föreställning! Romeo och Julia som balett. Tempo och energi. Otroliga kläder och scenkonst. Operahaz Budapest. 

Romeo och Julia

7 thoughts on “I dansen

 1. Jag som har ADHD, vet hur svårt det är att sitta still och koncentrera mig i längre stunder, så jag förstår känslan där på Operan, där du skulle få uppleva baletten från parkett. Däremot har jag aldrig fått uppleva att få betrakta en opera på “riktigt”. Måste vara en fantastisk känsla att få uppleva live. Och äsch, strunt i de blossande kinderna. Tack för ditt skrivarbidrag i dagens skrivövning. // med vänlig hälsning Valkyria-Fatale poeter.se. Dock postar jag från min blogg nu, som du ser 🙂

  Liked by 1 person

  1. Besök live är inte så omöjligt som man kan tro 🙂 Hoppas du ser till att uppleva om du det vill 🙂
   Själv har jag (på äldre dar) förälskat mig i balett och modern dans. Tack för din kommentar!

   Like

Comment

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s